Återvinning av metall

Nästa miljöinsats här på velomobil.se handlar om metallåtervinning. När man pratar om metaller, menar man 4/5-delar av alla nu grundämnen. Exempel på olika metaller är aluminium och järn men även guld, platina och tenn är metaller. För att få en effektiv återvinning metall, sorterar du soperna, pantar aluminiumburkar osv. En pantad burk kostar bara 5% av energin jämnfört med att tillverka en ny.


Bergvärme i Göteborg

På ett visst djup håller berget samma temperatur som grundvattnet, vilket håller en rätt så konstant temperatur året om. Det finns sätt att ta tillvara på den här geoenergin. Det brukar kallas för bergvärme. Ett företag som erbjuder borrning efter bergvärme i Göteborg är Dufvas Energiborrning.


Spara på miljön med bildemontering

Ett effektivt sätt att ta hand om gamla bildelar är genom en proffsig bildemontering. Företaget JB Bildemontering har verkligen tagit branchen till nästa nivå, genom uppköp av gamla bilar och en löpande-band-kedja där varje del av bilen demonteras. Därefter säljs alla orginaldelar/reservdelar som håller hög kvalitet.


Värmeväxlare i Göteborg

Säg att du har värme i ett medium (alltså ett materal som t.ex. vatten) och vill överföra detta till ett annat medium (säg luft). Vet du vad du behöver? Jo en värmeväxlare. Smidigt namn eller hur. Ett företag i Göteborg som erbjuder värmeväxlare heter CA. Mörck och har ett komplett program av värmeväxlare.